Kokosų aliejus, šviežių riešutų, nerafinuotas, ekologiškas 90g

  • Kokosų aliejus, šviežių riešutų, nerafinuotas, ekologiškas 90g

    Kodas: AL_KOKOS_120

    Kokybiškas kokosų aliejus yra viena universaliausių, efektyviausių ir ekonomiškiausių kosmetikos priemonių.

  • Kokybiškas kokosų aliejus yra viena universaliausių, efektyviausių ir ekonomiškiausių kosmetikos priemonių, tačiau jei naudosite nekokybišką pigų rafinuotą kokosų aliejų, greičiausiai nusivilsite.

    Mūsų kokosų aliejus išskirtinis, gaunamas iš ekologiško ūkio ŠVIEŽIŲ sunokusių riešutų šaltuoju būdu, o ne iš kopros (džiovintų riešutų), kaip turbūt didžioji dalis rinkoje esančio kokosų aliejaus (toks yra pigiausias, vadinamas RBD "refined-bleached-deodorised"). Šviežių kokosų riešutų aliejus yra švelnaus, vos juntamo kvapo ir skonio, kaip tik ką perlaužto šviežio riešuto, o ne trenkia kokosiniais sausainiais. Dėl didelio kainų skirtumo „virgin“ kokosų aliejus yra labai dažnai klastojamas - menkavertis RBD aliejus yra kvėpinamas sintetiniu kokoso kvapu.

    Daugelis tautų Indijoje, Indonezijoje, Polinezijoje nuo senų laikų kokosų aliejumi tepasi visą kūną ir plaukus kiekvieną dieną, kad apsaugotų odą nuo UV spindulių, sūraus vandens, vėjo ir infekcijų.

    Nerafinuotas šviežių kokosų aliejus yra laikomas universalia ir ekonomiška kosmetikos priemone; ir vienu geriausiu natūraliu ingredientu veido ir kūno kremams, losjonams po skutimosi bei skutimosi kremams, nes padeda išlaikyti drėgmę odoje, kartu ir drėkina, ir minkština odą. Bet deja, dažniausiai kremai gaminami su rafinuotu kopros RBD aliejumi arba frakcionuotais, hidrogenizuotais kokosų riebalais (pigiau, paprasčiau, geresnė galutinio produkto išvaizda), tad pradėję naudoti tikrą aliejų iš šviežių riešutų, poveikį pajusite iškart!

    Be to, kokosų aliejus yra nuostabi priemonė higieniniam burnos skalavimui (oil pulling), dantų valymui, sumažina dantų akmenų ir apnašų susidarymą.  

    Pristatymas per 1-3 d.d 

    • 100 % natūralių ingredientų
    • Iš ekologiškų sertifikuotų žaliavų
    • Be ftalatų, pesticidų ir kitų teršalų - netrikdo endokrininės sistemos
    • Vegan
    • Be palmių riebalų ir derivatų
    • Išgavimo būdas: šaltas spaudimas
    • Nerafinuotas
    • Sportuojantiems
    • Sausai odai
    • Normaliai odai
    • Jautriai odai
    • Riebiai /Mišriai odai
    • Spuoguotai odai
    • Plaukams
    • Į atostogų lagaminą.

    Kokosų aliejaus savybės. Iš visos širdies galime patvirtinti, kad naudoti šį kokosų aliejų odai ir plaukams yra didžiulis malonumas! Baltos spalvos, nerafinuotas ir nedezodoruotas kokospalmių riešutų (Cocos nucifera) aliejus turi šviežiam kokosui būdingą malonų kvapą. Kietos konsistencijos, skystėja prie 24-26C, užtepus ant odos akimirksniu išsilydo. Lengvai įsigeria į odą, nepalieka riebaus pojūčio.

    Nerafinuotas kokosų aliejus:

    • puikus prebiotikas odai ir jos mikrobiotai,
    • sustriprina odos barjerinę funkciją ir sumažina odos sausėjimą, drėgmės netekimą,
    • natūralus emolientas - odos minkštintojas, maitintojas, drėkiklis,
    • antimikrobinės ir priešuždegiminės savybės (dėl didelio laurinės ir miristinės riebalų rūgšties kiekio),
    • antioksidantas, sumažina žalojantį UV spindulių poveikį odai, užkerta kelią senėjimą sąlygojančių laisvųjų radikalų susidarymui odoje ir apsaugo nuo jų poveikio.
    • atitolina pigmentinių dėmių ir kitų odos senėjimo reiškinių atsiradimą,
    • aliejus yra labai stabilus ir ilgai negenda,
    • geras plaukų kondicionierius - puikiai atgaivina, minkština plaukus, suteikia sveiko žvilgesio.
    • natūrali plaukų pomada - suteikia šlapių plaukų efektą jų neapsunkindamas; ypač tinka garbanotiems plaukams.
    • maitina galvos odą, subalansuoja riebalų gamybą, padeda atsikratyti pleiskanų ir utėlių
    • nuo senų senovės naudojamas kaip prebiotinė burnos ir dantų higieninio skalavimo priemonė, kad nesikauptų apnašos, būtų sveikos dantenos
    • Azijos šalyse kokosų aliejus tradiciškai naudojamas kūdikių masažui. Sisteminėje tyrimų apžvalgoje nustatyta, kad išorinis kokosų aliejaus naudojimas gali sumažinti neišnešiotų kūdikių infekcijos riziką ir pagerinti svorio prieaugį bei odos būklę.

    DĖMESIO. Čia aprašomos savybės būdingos TIK NERAFINUOTAM ŠVIEŽIŲ RIEŠUTŲ KOKOSŲ ALIEJUI, nes tik natūraliame chemiškai neapdorotame, t.y. nerafinuotame, aliejuje yra išlikusios natūralios bioaktyvios medžiagos – polifenoliai, kurios prarandamos aliejų rafinuojant.

    Šis produktas nėra registruotas kaip vaistas.

    Šis produktas nėra registruotas kaip biocidas.  

    • Vietoj kūno pienelio – kokosų aliejumi ištepti kūną po dušo ar vonios per 3 min., kol odos poros išsiplėtusios.
    • Sausos odos priežiūrai – kaip drėkiklis.
    • Vaikų su atopiniu dermatitu odos priežiūrai (beveik 70% sumažina nemalonius simptomus).
    • Kaip kremas po skutimosi (ir vyrams, ir moterims).
    • Kaip įdegio aliejus – kokosų aliejumi reikia tepti odą prieš tepantis saulės filtrais. Įsigėręs kokosų aliejus sudarys papildomą barjerą žalojantiems UV spinduliams ir laisvujų radikalų atsiradimui, tad oda išliks stangresnė, įdegis – tolygesnis ir ilgesnis.
    • Kaip aliejus „po saulės“ – sudrėkins ir pamaitins saulės sudirgintą odą.
    • Plaukų kaukė – kokosų aliejumi ištepti išsausėjusius, pažeistus plaukus ir/ar įmasažuoti į galvos odą, ir palaikyti per naktį. Ryte išplauti švelniu botaniniu šampūnu, pvz. „KN šampūnu slenkantiems plaukams“.
    • Plaukų kaukės kartu su anyžių eteriniu aliejumi padeda atsikratyti utėlių.
    • Kaip plaukų aliejus šlapių plaukų efektui sukurti – trupučiu kokosų aliejaus sutepti plaukų galus, netepti prie šaknų.
    • Dėl savo puikios tekstūros ir slydimo kokosų aliejus laikomas vienu iš geriausių aliejų bendram kūno masažui.
    • Higieniniam burnos skalavimui, dantų valymui, sumažina dantų akmenų ir apnašų susidarymą.
    • Idealiai tinka po prausimo(si), nes laurinė riebalų rūgštis padeda greitai atkurti odos pH ir mikrobiotą.
    • naujagimių (ir neišnešiotų taip pat) masažo aliejus

    Kokosų aliejų galima naudoti kaip kosmetinę odos priežiūros priemonę esant dermatitams, žvynelinei, neurodermitams ir kt.

    Norėdami, kad aliejus susigertų greičiau, nedidelį kiekį paskirstykite švelniais masažuojančiais judesiais ant hidrolatu arba vandeniu sudrėkintos odos. 

    Cocos nucifera oil (organic) *.

    Sudėtis: kokosų aliejus *.

    * – Ekologiški ingredientai 

    • Netepti arti akių, gali dirginti;
    • Laikyti tamsioje, vėsioje vietoje, sandariai uždarytą;
    • Saugoti turinį nuo nešvarumų. 
    • Butelis: stiklas arba PET
    • Dozatorius plastikas
    • Etiketė: plastikas 
     
     
     
    Nepavyksta apsipirkti? Skambinkite, mielai padėsime! +370 612 00922 ARBA žiūrėkite instrukcija ČIA